De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee kandidaat-leiders D66 Oldenzaal; partij doet ook in Tubbergen mee

Twee kandidaat-leiders D66 Oldenzaal; partij doet ook in Tubbergen mee

Oldenzaal/Tubbergen - In de de afdeling Noordoost Twente van D66 zijn er twee kandidaat-lijsttrekkers voor de lijst in Oldenzaal. De huidige Oldenzaalse fractieleider Boers heeft een uitdager in Ailo Zaio. Beiden hebben vrijdagavond ten overstaan van de ledenvergadering de motivatie voor hun kandidaatstelling toegelichten en hebben vragen van leden beantwoord. Het is nu, vanaf morgen, aan de leden hun stem uit te brengen. Boers volgde vorig jaar stedelijk boegbeeld Ankoné op als fractieleider toen die opeens vertrok om op een wereldreis tot zichzelve te komen. Dat het tussen Ankoné en Boers botste was al snel duidelijk. Ailo Zaio gaat nu de strijd aan mrt Boers. Ze maakt (nog) geen deel uit van de gemeenteraad, maar werkte afgestudeerd aan de Universiteit Twente in diverse functies voor de partij in de provincie Overijssel.

Nu wacht Oldenzaal dus een keuze uit Ailo Zaio en Boers. In andere gemeenten in Noordoost Twente zijn die ook, te weten in Dinkelland en Losser, waar de huidige leidslieden Maathuis en Van Essen de voorgestelde nummers één zijn. De stemming loopt tot begin juli.

Er komt in Tubbergen eveneens een lijsttrekkersverkiezing, maar die vindt later dit jaar plaats, want de kandidaatstelling loopt daar nog. Dit houdt verband met het feit dat in Tubbergen eerst moest worden besloten of D66 überhaupt deel zou nemen aan de verkiezingen. Twintig jaar lang kon in Tubbergen bij lokale verkiezingen niet op D66 worden gestemd. Gezien de electorale boost is nu besloten weer een gooi naar tenminste één raadszetel te doen.

 

Deel dit nieuws!