De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dankzij meevallers toch helpende hand Hengelo voor Rabotheater

Dankzij meevallers toch helpende hand Hengelo voor Rabotheater

Hengelo – Het college van burgemeester en wethouders te Hengelo wil de verbeterde financiële positie onder meer benutten om de stedelijke schouwburg te hulp te schieten.  De raad wordt voorgesteld een half miljoen beschikbaar te stellen voor een wat heden ten dage een toekomstbestendig Rabotheater heet.

Uit het financieeel meerjarenperspectief der gemeente Hengelo blijkt dat er meer liquiditeit en dus investeringsruimte is dan tot voor kort gedacht.

In de zogenoemde Kadernota geeft het college onder meer aan dat het theater hiervan kan profiteren, indien de gemeenteraad daarin meegaat. Eerder liet, naar aanleiding van een als onthutsend feitenrelaas (in opdracht van het college uitgevoerd) collegepartij CDA weten dat het Rabotheater anders zou moeten investeren en programmeren en dat raad van toezicht en directie intensiever zouden moeten worden gecontroleerd.

Het college stelt de gemeenteraad ook voor extra geld uit te trekken voor het aan werk helpen van jongeren zonder startkwalificatie voor de arbeidsmarkt (anderhalve ton) en eventueel flankerend/aanvullend beleid voor maatschappelijke ondersteuning en (jeugd)zorg plus extra investeringen ten dienste van binnenstedelijke wensen (bruisend centrum/minder leegstand) benevens de stedelijke ambities ter zake duurzaamheid.

Deel dit nieuws!