De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Dinkelland wil meer geld Dorper Esch voor duurzaamheid

College in Dinkelland wil meer geld Dorper Esch voor duurzaamheid

Denekamp - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland vraagt een extra bedrag van de gemeenteraad om bij de (ver)nieuwbouw van het zwembad Dorper Esch meer te kunnen investeren in duurzaamheid. Het college stelt dat het om een investering gaat die zichzelf terugverdient vanwege jaarlijkse exploitatievoordelen.

Het college wil het taakstellend budget bijstellen tot bijna 6,8 miljoen om de technische installaties duurzaam te maken en de bouwwerkzaamheden marktconform te kunnen aanbesteden. Het college: ‘Contractpartijen kunnen dan een zo gunstig mogelijke offerte uitbrengen voor het dertigjarig onderhoud. Worden de installaties nu niet vervangen, dan zullen partijen een risico incalculeren, omdat zij geen garanties kunnen geven voor de huidige staat van onderhoud.’

Daarnaast vraagt het college de gemeenteraad om een aanvullend budget van vier ton voor het treffen van 'extra energiebeperkende duurzaamheidsmaatregelen'. De gemeenteraad van Dinkelland komt er in zijn vergadering van 11 juli over te spreken.

Deel dit nieuws!