De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hassink overtuigt in kwestie Jumbo en de verloren ziel van Losser

Hassink overtuigt in kwestie Jumbo en de verloren ziel van Losser

Losser – Er is een actiegroep gevormd van inwoners van Losser die de het gebouw van de gewezen Aloysiusschool wil behouden en probeert de gemeenteraad ertoe te brengen een collegevoorstel tot afbraak te slopen. Het college wil de plek benutten om er een Jumbo-supermarkt te laten verrijzen. Volgens het college, bij monde van projectwethouder Hassink, zijn daar alleen maar stedenbouwkundige voordelen te behalen.

Naar de mening van het college van burgemeester en wethouders is op deze locatie de komst van een Jumbowinkel na de gedeeltelijke afbraak van de al jaren leegstaande Aloysiusschool niet alleen een prima oplossing voor de plek zelve, maar ook voor het centrum, dat hierdoor een betere routing zou krijgen, op basis van het STEC-rapport.

De actiegroep tot behoud van de school geniet, afgaande op de dorpspomp, vooral de digitale versie daarvan, veel steun onder de bevolking. Daar staat tegenover dat vastgoedbedrijf Ten Brinke met nogal wat ‘posities’ in de kern Losser van welke projectontwikkeling dan ook in Losser zou afzien als de gemeente het Jumbo-plan torpedeert. Ten Brinke heeft naast een deel van het schoolterrein ook het leegstaande postkantoor in het dorp in eigendom, een centrumpuist met een winkelbestemming, die (ook) dringend moet worden benut.

De gemeenteraad van Losser bezint zich na commissieberaad op de finale afweging. De kans lijkt, gehoord de eerste beraadslagingen, groot dat in elk geval een meerderheid instemt. Hassink gaf de namelijk raad mee dat het geen kwaad kan om besluiten met visie te nemen. Hij wees erop dat veel beeldbepalende bomen bij de school ziek zijn en alleen al daarom niet te redden zouden zijn. Verder heeft de Jumbo actief contact met de gemeente gezocht, aldus Hassink, die de toezegging kreeg dat bij de bouw van een supermarkt er sprake zal zijn van het behoud van de huidige 'uitstraling' van de gevels. Ook heeft Jumbo klip en klaar laten weten dat ze zal zorgen dat het huidige gebouw niet leeg zal worden achtergelaten, deels wordt hergebruikt en deels afgebroken ten behoeve van de aanleg van parkeerplaatsen. In de ogen van Hassink allemaal winstpunten. Hij sprak dan ook met klem tegen dat 'weer een stukje van de ziel van Losser verloren gaat', zoals fractieleider Ter Haar van de grootste coalitiepartij Burgerforum had betoogd.

 

   

Deel dit nieuws!