De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verbouwing en herinrichting van Museum in Palthe-Huis te Oldenzaal

Verbouwing en herinrichting van Museum in Palthe-Huis te Oldenzaal

Oldenzaal – In het Museum het Palthe Huis heeft een interne verbouwing plaatsgevonden om het pand, de collectie en de expositiemogelijkheden beter te benutten. Er vindt komende zaterdag een ‘inloopdag’ plaats.

De herinrichting van het historische woonhuis met zijn rijke geschiedenis en ornamentiek is tot stand gekomen in samenwerking met de inzet en hulp van de Radboud Universiteit Nijmegen, zowel studenten als hoogleraren.

Op basis van de adviezen die het museumbestuur heeft gekregen werd een plan gemaakt voor de reconstructie van het woonhuis. Hierbij is zo goed mogelijk de achttiende-eeuwse situatie en sfeer teruggebracht. Tijdens de inloopdag zijn medewerkers van het Palthe Huis ‘op de post’  om informatie te geven.

Het Palthe Huis aan de Marktstraat is een zeventiende-eeuwse patriciërswoning met zandstenen hoekblokken en gegroefd zandstenen plinten en festoenen, en ademt in alles de grandeur van de periode der gouden jaren van de Hanzestad van Plechelmus en biedt sedert 1929 onderdak aan Museum het Palthe Huis, dat zijn naam ontleent aan de familie die er woonde, heeft een ruime tuin en biedt binnen en buitenvolop mogelijkheden voor tentoonstellingen, lezingen, concerten en andere culturele activiteiten.

 

.

 

Deel dit nieuws!