De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Engberts biedt na aansporing excuses aan voor bejegening Elzinga

Engberts biedt na aansporing excuses aan voor bejegening Elzinga

Vroomshoop/Vriezenveen - Voor de effecten van zijn beschuldigingen aan het adres van het raadslid Elzinga van GBT heeft wethouder Engberts van de SGP vanavond deemoedig zijn verontschuldigingen aangeboden. Dat deed hij overigens na een schorsing, omdat hij in eerste termijn vooral schokschouderde, maar geen antwoorden gaf, waarover GBT-chef Paters zich ten overstaan van waarnemend burgemeester Van der Kolk beklaagde. Wellicht werd de wethouder tijdens collegeberaad gemaand tot antwoorden.

Onduidelijk bleef of de excuses van de wethouder (niet de bedoeling geweest, verkeerd begrepen, enzovoort, maar toch door het stof des aardrijks) betrekking hadden op de maatschappelijke en bestuurlijke gevolgen van telefoongesprekken en mailverkeer waarin hij Elzinga kapittelde.

De onverkwikkelijkheden sproten voort uit de kwestie van de twee bankjes. Het ene in Vriezenveen werd zonder vergunning door een ondernemer weggehaald en achteraf van een vergunning voorzien (gelegaliseerd), voor het weghalen van het tweede in Vroomshoop ten behoeve van een rolstoelbus voor het school- en zorgvervoer van een ongeneeslijk zieke jongen werd een vergunning geweigerd. Het zorgde voor ophef, mede door ruime media-aandacht. Uiteindelijk ging verantwoordelijk wethouder Engberts onder druk overstag. De woning in Vroomshoop werd bereikbaar voor de rolstoelbus en dat gebeurde zó dat het bankje bleef staan, maar dat deerde niemand, want het ging om de toegankelijkheid van het huis.

Waar het debat vanavond ten diepste over ging waren de verstoorde verhoudingen, waarbij GBT-voorman Paters de benadering van zijn fractiegenoot Elzinga door wethouder Engberts in stevige woorden hekelde. Engberts zou Elzinga hebben gezegd dat hij door zijn manier van doen zijn raadslidmaatschap zou moeten heroverwegen, terwijl Elzinga juist zou hebben gehandeld als een vertegenwoordiger des volks die zonder last of ruggenspraak in de samenleving actief is om dingen voor mekaar te krijgen die hij belangrijk vindt. Na ruggenspraak met zijn fractie besloot Elzinga de verontschuldingingen van de wethouder te accepteren.

 

 

Deel dit nieuws!