De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Makers Festival in Roombeek te Enschede rondom Leonardo

Makers Festival in Roombeek te Enschede rondom Leonardo

Enschede – In de kunst- en architectuurwijk Roombeek vindt komend weekend de vierde editie van het Maker Festival Twente plaats. Dit evenement staat voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid, waarbij ‘makers’ op de voorgrond staan. Dat gebeurt in Roombeek Cultuurpark in Enschede, onder auspiciën van TwentseWelle en Tetem.

Het thema is Leonardo de uitvinder, de man die nog immer letterlijk tot de verbeelding spreekt. Dit thema verbindt de drie hoofdtentoonstellingen van de Roombeek-partners: de homo universalis gepresenteerd als de kunstenaar, de ingenieur en de wetenschapper. Tijdens het festival laten uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers en kunstenaars zien wat ze maken, delen en wat er (van) kan worden geleerd. De festivallocaties als broedstoof, trefpunt en werkplaats voor iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in innovatie en techniek.

Zo is in TwentseWelle de tentoonstelling ‘De droom van het vliegen’ te bekijken. Van schetsontwerpen van Leonardo via de luchtballon en de zeppelin naar de motorisch aangedreven drones van vandaag. In het gebouw van Tetem zijn twee tentoonstellingen te zien. Ten eerste ‘Robotic Couture’ van hightech fashiondesigner Anouk Wipprecht, die futuristische ontwerpen maakt die oplichten, bewegen of video-opnames maken zonder dat de drager daar iets voor hoeft te doen. Ten tweede ‘You Only Live Online’ van Dries Depoorter, die opkomende technologische processen onderzoekt, de wijze waarop deze processen worden aangestuurd verkent en  wat zulks betekent voor de mensen die wórden aangestuurd. Het festival is innovatief, educatief én prikkelt zinnen en hersens; zaterdag en zondag gratis te bezoeken van elf tot zes.

Deel dit nieuws!