De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Domijn legt eer in met plan vernieuwde Zuiderspoorflat in Enschede

Domijn legt eer in met plan vernieuwde Zuiderspoorflat in Enschede

Enschede - De woningcoropratie Domijn laat in Enschede een appartementencomplex vernieuwen en vijftien grondgebonden huizen bouwen aan de Haaksbergerstraat tegen het stadscentrum aan. Er komen 45 appartementen in het gebouw van de huidige Zuiderspoorflat die verouderd is en in bepaalde opzichten verloederd en umheimisch.

Het totaalplan komt uit de koker van bouwconcern Plegt-Vos uit Oldenzaal/Langeveen en de architectengroep LKSVDD te Hengelo. Het streven is over anderhalf jaar met de bouw te beginnen.De nieuwbouw zal minder hoog zijn dan het huidige flatgebouw, blijkt uit de eerste planpresentatie van Domijn.

De huidige bewoners van de Zuiderspoorflat kunnen als ze willen terugkeren, maar onduidelijk is hoeveel huishoudens daarvan gebruik maken. Domijn mikt op kleine huishoudens (één of twee personen) en kiest voor sociale huur. De meeste omwonenden zijn goed te spreken over de plannen, vanwege de meer gevarieerde gevelarchitectuur, de groene flaneertuin en het verlichtingsplan dat zichtbaarheid en veiliheid beoogt.

Deel dit nieuws!