De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Waterschap kiest voor zonnepanelen bij installaties rioolzuivering

Waterschap kiest voor zonnepanelen bij installaties rioolzuivering

Almelo - Het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen veronderstelt op negen rioolwaterzuiveringsinstallaties duurzame energie te kunnen opwekken met zonnepanelen. Het dagelijks bestuur heeft tegen deze achtergrond besloten om voor deze locaties zogenoemde business-cases uit te laten werken teneinde de haalbaarheid financieel-economisch te onderzoeken.

Het waterschap heeft de ambitie in 2020 veertig procent van de eigen energie-behoefte duurzaam op te wekken. Om meer inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden om op de diverse locaties van het waterschap energie uit zon en/of wind te produceren is een verkenning uitgevoerd. Op basis van de uitkomsten denkt het bestuur nu op negen rioolwaterzuiveringsinstallaties duurzame energie op te wekken met zonnepanelen. Het dagelijks bestuur heeft een bedrag van vijftigduizend euro beschikbaar gesteld met als oogmerk nader onderzoek in te stellen 'om de haalbaarheid in beeld te brengen'.

Overigens voldoet de rioolwaterzuiveringsinstallatie Vriezenveen niet meer aan de stand van de techniek. Investeringen in aanpassingen zijn volgens het bestuur kostbaar en daarom is besloten een andere mogelijkheid te kiezen. Uit onderzoek is gebleken dat een zuivering met Nereda-technologie de beste optie is op deze plek. Deze aanpassing van de waterzuivering past binnen de strategische doelstelling van Vechtstromen om op doelmatige en duurzame wijze afvalwater te zuiveren.

Deel dit nieuws!