De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twee gedeputeerden en ijzersterk peloton in Ronde van Overijssel

Twee gedeputeerden en ijzersterk peloton in Ronde van Overijssel

Rijssen - Liefst twee gedeputeerden melden zich komende zaterdag bij het Parkgebouw te Rijssen, voor de start van de Ronde van Overijssel. Voor gedeputeerde Van Hijum is het gesneden koek, want die was al vaker in functie present, voor gedeputeerde Boerman is het nieuw en hij mag het peloton klokke twaalf in de middag wegschieten.

Voor de Ronde van Overijssel is het dit jaar de pensioengerechtigde editie, want Overijssels Mooiste gaat voor de 65ste keer op de ketting. Er is volgens de organisatie sprake van een ijzersterk deelnemersveld uit binnen- en buitenland.

Het is trouwens grotendeels de Ronde van Twente, want die paar kilometer in Salland (Lemele is dit jaar overigens het Dorp van de Ronde) is letterlijk een grensgeval. De colls in de finale van de koers (Hellendoorn, Nijverdal en Holten) zijn evenwel gewoon Twente, de passage in een persbericht van de organisatie dat de Ronde van Overijssel een groot deel van de provincie doorkruist zal vooral te maken hebben met provinciale vleespotten vanwege de financiële middelen voor tal van activiteiten die raken aan gezondheid, beweging, beleving, top- en breedtesport, landschapspromotie, economie en mobiliteit; de multiplier van de koers.

Behalve de start is ook de finish telkenjare in Rijssen, na zo’n tweehonderd kilometer.

Deel dit nieuws!