De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Mogelijke combi van FC Twente en FC Diekman op oale groond

Mogelijke combi van FC Twente en FC Diekman op oale groond

Enschede/Hengelo - Het streven van FC Twente is een nieuw trainings- en opleidingscentrum in Enschede te realiseren teneinde de faciliteiten in Hengelo op te geven, en ook nog eens goedkoper uit te zijn. De beoogde locatie betreft de oale groond van Het Diekman. Dat kan gebeuren als FC Diekman tot stand komt: een fusie van Sportclub Enschede, De Tubanters en Zuid-Eschmarke.

Overigens kan het ook als deze drie clubs zelfstandig blijven, maar wél bij elkaar worden gehuisvest, waardoor ruimte overschiet. Het beleid van de gemeente Enschede is het aantal voetbalclubs en sportaccommodaties drastisch te beperken.

Het idee leeft het huidige trainings- en opleidingscentrum te Hengelo, in de schaduw van het FBK-stadion, om praktische en financiële te verlaten. In praktische zin omdat het niet kan worden wat ooit, nog in de tijd van ex-voorzitter Munsterman, werd beoogd en ook los van benodigde investeringen financieel een blok aan het zere been is.

De club en de gemeente zijn in gesprek over wat al de Diekman Veste wordt genoemd, met afbraak dan wel verkoop van bestaande opstallen van clubs en nieuwbouw met geld van de gemeente, de verenigingen en eventueel participerende onderwijsinstellingen.  

Deel dit nieuws!