De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College in Almelo vindt met Minimapartij rente van Stadsbank hoog

College in Almelo vindt met Minimapartij rente van Stadsbank hoog

Almelo – Net als in andere gemeenten (met name Enschede) ontstaat in de gemeente Almelo politiek rumoer over de extreem hoog genoemde rente die de Stadsbank (door de gemeenten opgetuigd) in rekening brengt voor leningen die ze verstrekt aan mensen die toch al schulden hebben. Deze rente kan oplopen tot 11,4 procent. Bij een ‘gewone’ bank is de gemiddelde rente een stuk lager.

Ook het college van burgemeester en wethouders vindt de rente die de Stadsbank Oost Nederland in rekening brengt op de leningen hoog. Dat verklaart het college in zijn bestuurlijke reactie op vragen van de Minimapartij.

De gemeenten die gezamenlijk eigenaar zijn van de Stadsbank laten uitvogelen of de rente omlaag kan en wat dat gaat kosten voor de gemeenten. ‘Wat in Den Haag kan, moet hier ook kunnen’, zegt het raadslid Bolhuis van de Minimapartij op voorhand. ‘Wie het financieel niet breed heeft, moet je niet opzadelen met een onbetaalbare rente. Hiermee kun je een schuld bijna niet aflossen en kom je er nooit van af’, aldus Bolhuis.

Deel dit nieuws!