De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • De beuk in ontwikkelingen op de Holterberg en economie van Rijssen

De beuk in ontwikkelingen op de Holterberg en economie van Rijssen

Holten/Rijssen - In het streven naar meer beleving op de Holterberg moet de beuk erin. Dat is de symboliek van het kunstwerk De Beuk dat gedeputeerde Van Haaf van de provincie Overijssel, begeleid door wethouder Cornelissen, heeft geopend.

De Beuk is een onderdeel van het Belevingspad, dat deel uitmaakt van het project Heerlijk Holten en de Smidsbelt via het NS-station/Groentransferium en het Beukelaantje verbindt met de Holterberg. Langs het Belevingspad dat nog niet is afgerond komen onder meer kunstwerken, speeltoestellen, watertappunten benevens bloemen- en korenvelden.

Van Haaf liet zich tijdens haar bezoek aan de gemeente nadrukkelijk informeren over plannen en projecten van de gemeente Rijssen-Holten, vooral in het kader van de ruimtelijke ontwikkeling. Heerlijk Holten is één van die projecten. Van Haaf is bestuurlijk verantwoordelijk voor deze projectenn die raken aan stedelijkheid en structuurvisie. De provincie Overijssel wil flink investeren in meer 'beweging en beleving' in natuurgebieden. Onlangs werd in de Provinciale Staten vanuit de christelijke partijen CDA, CU en (met name) SGP een lans gebroken voor de gemeente Rijssen-Holten als de vierde economie van Twente. De erkenning daarvan zou moeten betekenen dat groei mogelijk dient te blijven en dat niet te snel nee moet worden gezegd als een bedrijf op de deur klopt en zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte vraagt dan binnen structuurplannen kan.

Deel dit nieuws!