De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alles-in-één-school De Zuidsprong in Wesselerbrink te Enschede

Alles-in-één-school De Zuidsprong in Wesselerbrink te Enschede

Enschede - De nieuwe zogenoemde Alles-in-één-school te Enschede werd deze week De Zuidsprong gedoopt. Aan wethouder Eerenberg van Onderwijs de eer deze naam wereldkundig te maken. Dat gebeurde tijdens de feestelijke 'kick-off' met de leerlingen van de school aan Het Lang in Enschede. De naam De Zuidsprong geeft aan dat de school, feitelijk een integraal kindcentrum, een plek wil zijn waar kinderen in een veilige omgeving een sprong kunnen maken, een sprong naar hun gedroomde toekomst, naar werk, welzijn en wensvervulling.

Om ieder kind een zo goed mogelijke start in het leven te geven, staat samenwerken bij de Alles-in-één-school centraal. Het samenwerkingsverband heeft als doel om de kansen van kinderen van nul tot twaalf in de wijk Wesselerbrink te vergroten.

De Alles-in-één-school biedt zorg voor de kinderen én – waar nodig - hulp aan ouders. Er wordt samengewerkt met onder andere ouders, buurtgenoten en organisaties op het vlak van gezondheid, wijkwelzijn en allerhande vormen van verwijzing.

De gedachte is dat organisaties en instellingen én de school één team vormen met volop aandacht en legio activiteiten van zeven uur des ochtends tot zeven uur des avonds. De uitgangspunten van de Alles-in-één-school zijn het zoeken van hulp in de eigen kring, het voorkomen en vroegtijdig ingrijpen bij problemen en gezondheid. Met het oogmerk kinderen zelf te laten beslissen over lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

Deel dit nieuws!