De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiebureau in Nijverdal en niet in Rijssen; Raven verslaat Hofland

Politiebureau in Nijverdal en niet in Rijssen; Raven verslaat Hofland

Rijssen/Nijverdal - Er moet alsnog worden afgezien van de bouw van een nieuw politiekantoor voor het basisteam Twente-West aan de Morsweg te Rijssen. Er komt nieuw onderzoek, in principe voor nieuwbouw elders in Rijssen, maar Nijverdal maakt nu de meeste kans, namelijk op de derde fase van ’t Lochter centraal tussen Rijssen, Nijverdal en Wierden, de locatie die eerder al op deze site werd geopenbaard, maar door de lobby van Rijssen-Holten werd geslachtofferd.

Nadat de gemeente Rijssen-Holten en de politie de afgelopen maanden samen naarstiglijk probeerden om het nieuwbouwplan aan de Morsweg vorm te geven en de kavel te verwerven, bleek dit ‘bij nader inzien niet haalbaar’, in de zin van ‘niet beschikbaar’. Ondanks gemeentelijke druk wenst grondeigenaar Baan, de regionale Mercedes-mastodont, de benodigde kavel niet te verkopen.

De politie ‘focust nu op de locatie die als tweede uit het onderzoek kwam op ‘t Lochter in Nijverdal. Met de gemeente Hellendoorn wordt de komende tijd overlegd welke mogelijkheden er zijn om het politiekantoor op dit bedrijvenpark te laten verrijzen.

Voor de burgemeester van Rijssen-Holten is het een hard gelag, voor zijn collega Raven van Hellendoorn een hard gelach. De beide burgemeesters hadden namelijk uitgesproken hun zinnen gezet op het binnenslepen van het politiebureau Twente-West; het had alle trekken van een gemeentelijke én een persoonlijke prestigestrijd.

Hofland reageert in een persbericht dan ook ‘zeer teleurgesteld’ te zijn over het afketsen van de bouw van het nieuwe politiebureau in Rijssen. ‘In de businesscase was uitgegaan van een benodigd grondoppervlakte van 1.750 vierkante meter, maar in de loop van het proces bleek circa 2.500 tot 2.750 vierkante meter nodig te zijn. Helaas moet ik constateren dat, ondanks vele gesprekken, uiteindelijk de eigenaar niet tot verkoop van het beoogde perceel wil overgaan. Wij hebben nog een tweede kavel in Rijssen aangedragen. De politie heeft deze afgewezen en gaat met de tweede optie uit het onderzoek (’t Lochter in Nijverdal, red) aan de slag.' Ook districtchef Knol zegt te betreuren ‘dat de favoriete locatie uit het onderzoek nu is afgevallen’. 

Deel dit nieuws!