De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kleurrijk kunstwerk bij Rood Zwart ode aan vrijwilligers voetbalclub

Kleurrijk kunstwerk bij Rood Zwart ode aan vrijwilligers voetbalclub

Delden - De voetbalvereniging Rood Zwart te Delden combineert sport en kunst. De eerste steen van het nieuwe clubonderkomen Noaberhoes bleek vanmiddag namelijk een kleurrijk kunstwerk te zijn van de Deldense beeldend kunstenaar Tamara Kok. De onthulling vond plaats tijdens het tweede 'open huis' van het multifunctionele Noaberschapshoes-in-aanbouw.

Met een investering van ruim een miljoen euro vormt het Noaberschaphoes verreweg de grootste investering uit de bijna honderdjarige geschiedenis van Rood Zwart. Het allergrootste deel daarvan wordt gedragen door de vereniging zelf in de vorm van leningen, eigen gelden, ledenacties, sponsorbijdragen en bovenal zelfwerkzaamheid en vrijwilligerswerk.

De onthulling van de eerste steen werd ingeleid door erevoorzitter Dessens. Hij riep penningmeester Pepers, commisievoorman Koning ter Heege en clubvoorzitter Ros daartoe naar voren. Zij vertegenwoordigden feitelijk de vele tientallen vrijwilligers.

Het kunstwerk symboliseert de diverse gebruikers van de accommodatie en het veekleurige mozïek met 'steentjes' geldt bovenal als een ode aan de vele vrijwilligers die aan het multifunctionele gemeenschapsgebouw gewerkt hebben. De woorden 'Met elkaar, voor elkaar' op het kunstwerk zijn in de dubbele betekenis veelzeggend. He eerste elftal van Rood Zwart geraakte zo onder de indruk dat het vanmiddag op De Scheetheuvel met 1-2 verloor van FC Aramea.

Deel dit nieuws!