De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sortimentstuin als educatieve en culturele voorziening Zenderen

Sortimentstuin als educatieve en culturele voorziening Zenderen

Zenderen – De sortimentstuin De Kloostergaarde zal door Stichting Invulling Stad en Landschap (SISL) worden hersteld om vervolgens 'in oude glorie' nieuw leven te krijgen. De ondertekening daartoe vond hedenmiddag plaats in theehuis De Karmeliet, in de Kloostergaarde. Namens de gemeente Borne als eigenaar tekende monter en fris van de lever als immer wethouder Mulder. Verder plaatsten de Dorpsraad Zenderen als denktank, De Karmeliet als activiteitenontplooier en SISL als koepelclub handtekeningen onder een convenant over aanleg, onderhoud en activiteiten.

De Kloostergaarde is een sortimentstuin, een tuin derhalve met vele soorten bloemen en planten. De Kloostergaarde is de vroegere proeftuin van de groene school’ AOC en omvat tuinen voor vaste planten, rotsplanten en kruiden, maar ook een bostuin en tientallen soorten sierheesters en coniferen. Daarnaast is er een bijenstal en staat er een aantal bijzondere bomen.

SISL zal werken aan de tuin zelf en daarnaast aan de educatieve en toeristische waarde ervan. Er wordt gewerkt aan informatieborden, rondleidingen, lezingen, workshops en (tuin)markten. Ook zal SISL zoeken naar vrijwilligers en werken aan fondsenwerving om onderhoud en herstel te financieren. Dat zal ze samen met de dorpsraad Zenderen en het theehuis De Karmeliet doen. Zo was er al eerder dit voorjaar, vooruitlopend op het convenant, een succesvolle actie met NL-Doet waaraan ruim twintig vrijwilligers meededen en de tuin haar voorjaarsbeurt gaven. Ook de bestaande groep vrijwilligers die uiteenlopende klussen doen leverde daaraan uit aandrift een arbeidzame bijdrage.

Deel dit nieuws!