De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad vol lof over woningbouw op plek garage in Haaksbergen

Raad vol lof over woningbouw op plek garage in Haaksbergen

Enschede - Na de sloop van het voormalige garagebedrijf (met bovenwoningen) Huiskes-Kokkeler aan de Oude Enschedesestraat te Haaksbergen zullen daar, bij de Gruttostraat en de Enschedesestraat, zeven grondgebonden woningen verrijzen, waarna de openbare ruimte op orde wordt gebracht, en ook het riool, dat nu overlast veroorzaakt.

Volgens wethouder Prent verdwijnt er 'ontsierende bebouwing' en bevordert de door de VVD betreurde bouw van een blok met twee woningen onder één kap ten koste van een vrijstaand huis de verscheidenheid van het aanbod van woningen.

Aan de Gruttostraat komen vier vrijstaande woningen met een bouwmassa van één laag met kap en aan de Enschedesestraat zullen een vrijstaande woning en een dubbele woning worden gebouwd; het verfraait zowel de plek als de dorpsentree.

Het raadsbreed bejubelde plan komt uit de koker van de projectontwikkelaar Janssen de Jong; de gemeente Haaksbergen herziet het bestemmingsplan. De gemeenteraad was vol lof over dit staaltje dorpsverfraaiing en ging volmondig akkoord.

Deel dit nieuws!