De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgemeester Visser (51) verruilt Twenterand voor Katwijk

Burgemeester Visser (51) verruilt Twenterand voor Katwijk

Vriezenveen - Zoals hij bij zijn herbenoeming reeds aankondigde, ingefluisterd door de gemeenteraad en de commissaris des konings, verlaat burgemeester Visser voortijdig tijdens zijn tweede ambtstermijn de gemeente Twenterand. De 51-jarige Visser wordt per 18 mei burgemeester der gemeente Katwijk, van veengebied naar visafslag, van de rand van Twente naar de rand van de natie. En een vissersdorp, waar de Haagse School van het Nederlandse impressionisme indertijd vaste voet aan de oer-Hollandse en licht-bezwangerde grond kreeg. Katwijk is net als Twenterand een fusiegemeente, maar dan wel met bijna eens zoveel inwoners: 62.000, wat betekent dat Visser rustig over een aangename promotie kan spreken.

De gemeenteraad van de Zuidhollandse gemeente droeg hem hedenavond voor. Net als Twenterand is Katwijk een gemeente met een meerderheid van christelijke partijen met een orthodox-proestants accent, en een coalitie van CDA (zeven zetels), CU (zes zetels) en SGP (ook zes zetels).  Wat dat betreft verandert er weinig voor de CDA-burgemeester, die in Twenterand niet de makkelijkste periode in zijn bestuurlijke loopbaan tot nu toe beleefde. 

De voordracht (want dat is het formeel) voor het burgemeesterschap van Katwijk komt onverwacht, ook voor wethouders, gemeenteraad en ambtenarij.

De gemeenteraad van Twenterand wilde na één periode van zes jaar niet door met Visser, maar besloot in meerderheid en in nauw overleg met commissaris van de koning Bijleveld te kiezen voor een unieke constructie: een herbenoeming met de door de burgemeester in het openbaar uitgesproken belofte de tweede periode van zes jaar niet uit te dienen.

De gemeenteraad van Katwijk is desalniettemin tot de slotsom gekomen dat Visser prima past in de opgestelde profielschets. Geboortig op Goeree, werkzaam geweest in Brussel en dus burgemeester in een moeilijke gemeente, waar hij de valkuilen van de lokale politiek heeft leren kennen, wat een politieke ervaring van jewelste met zich meebrengt.

 

 

 

Deel dit nieuws!