De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aanleg van zonnepark in Elsen/Herike mag nog niet van start

Aanleg van zonnepark in Elsen/Herike mag nog niet van start

Elsen/Herike - Het bedrijf PowerField, eigenaar van de grond van het voormalige asielzoekerscentrum in Elsen/Herike bij Markelo, moet wachten met de aanleg van een zonnepark. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week geen tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van dat zonnepark.

PowerField verzocht het college een tijdelijke omgevingsvergunning te verlenen, zodat alvast gestart kon worden met de subsidieaanvraag voor zonnepanelen. Dit zou vooruitlopen op de herziening van het bestemmingsplan. Vanwege de huidige bestemming kan het terrein nu alleen worden gebruikt als asielzoekerscentrum. Tegen het verstrekken van een tijdelijke omgevingsvergunning zijn zes zienswijzen ingediend, wat voor het college was de zaak aan te houden.

Het college liet begin dit jaar weten medewerking te verlenen aan een zonnepark, op voorwaarde dat aanvrager PowerField in overleg zou treden met de omwonenden, waarbij aan de orde zou moeten komen hoe ze kunnen participeren in de energieopbrengst van het zonnepark. Naar aanleiding van de zienswijzen wil het college nu eerst het met de buurtschap afgestemde ‘totaalplan’ afwachten. Als het totaalplan door het college akkoord wordt.

Deel dit nieuws!