De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Krap twee ton gemeente voor Knooperf op Hogt in Oldenzaal

Krap twee ton gemeente voor Knooperf op Hogt in Oldenzaal

Oldenzaal – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor 194.000 beschikbaar te stellen ten behoeve van het bouw- en woonrijpmaken van het openbaar gebied rondom het terrein Hogt aan de Oude Almeloseweg. Er moet daar een zogeheten knooperf komen dat vijf grotere kavels omvat aan een min of meer gemeenschappelijk erf. Eerder verrees op Hogt al het pannenkoekenhuis Klein Afrika met een dierenweide. De ombouw van het gebied tot een oord met de combinatie van landelijk wonen, recreatief verpozen en horeca riep bezwaren op, maar die zijn van rechtswege terzijde geschoven.

De werkzaamheden waarvoor het college nu krap twee ton vraagt van de Oldenzaals gemeenteraad (die er naar verwachting mee instemt) bestaan uit het aanleggen van riolen, het maken van inritten en het rooien van beplanting (het bouwrijpmaken) en het afwerken van het terrein, het maken van de voetpaden en het planten van bomen (het woonrijpmaken).

De werkzaamheden ten behoeve van de ontsluiting van het pannenkoekenhuis zijn vooruitlopend op deze kredietaanvraag met de opening gerealiseerd. De uitvoering van de inrichting van terrein Hogt waarop inmiddels het pannenkoekenhuis met dierenweide is gerealiseerd, met uitzondering van het nog aan te leggen knooperf, staan los van deze kredietaanvraag. Het college laat weten nog een onderzoek te willen instellen naar de noodzaak van verkeersmaatregelen op het kruispunt van de Oude Almeloseweg, de  Schipleidelaan en de  CatoElderinklaan.

Deel dit nieuws!