De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minimapartij twijfelt aan de mores van welzijnsmolochs Almelo

Minimapartij twijfelt aan de mores van welzijnsmolochs Almelo

Almelo - Er is naar de mening van de Minimapartij Almelo reden voor ernstige twijfels aan de onafhankelijkheid van drie vorstelijk gesubsidieerde stichtingen op het stedelijke erf van welzijn en zorg. De partij wil opheldering over de onderlinge verwevenheid, inzichtelijkheid met betrekking tot de structuur en duidelijkheid over de solvabiliteit van de stichtingen Scoop, Maatschappelijk Werk Noordwest Twente en de Sociale Wijkteams Almelo.

De drie stichtingen ontvingen vorig jaar 6,4 miljoen euro, waarvan is in de loop van het jaar ruim drie ton in porties als aanvullende subsidie werd verstrekt. Van een vierde blijkbaar overkoepelende stichting, DNO, kreeg de Minimapartij geen jaarrekening.

De ernstig genoemde twijfel aan de onafhankelijkheid baseert de Minimapartij op bestudering van de jaarverslagen en de jaarrekeningen over 2015. ‘De rapporten ademen een sfeer uit van onderlinge verwevenheid, waardoor de onafhankelijkheid van elkaar in het geding kan zijn. Zo had Stichting Sociale Wijkteams Almelo eind 2015, volledig buiten het zicht om van de gemeenteraad, een schuld bij Stichting Scoop van bijna anderhalf miljoen. Ook zijn de jaarverslagen van de stichtingen bijna identiek en gaan ze vooral over de Stichting DNO.’

Van deze vierde naar wordt vermoed overkoepelende stichting kreeg de Minimapartij geen jaarrekening. Volgens het raadslid Bolhuis van de een-vrouw-partij (een afscheiding van de PvdA ter stede) staan transparantie en eenvoud hoog in het partijvaandel van de Minimapartij. Ze wil van het college uitleg over de juridische structuur en de onderlinge verwevenheid en vraagt het college van burgemeester en wethouders ook of de subsidiebedragen niet zo hoog zijn dat de Europese aanbestedingsregels van toepassing zijn.

Deel dit nieuws!