De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo verbreekt 'in goed overleg' stadhuisband met Lenferink

Almelo verbreekt 'in goed overleg' stadhuisband met Lenferink

Almelo – De gemeente Almelo neemt afscheid van autohandelaar/ondernemer Lenferink voor de aankoop en verbouwing van het voormalige gemeentehuis aan Het Baken. Lenferink zou met zijn investeringsvehikel Europrojekten de stichting financieren die het monumentale stadhuis wil behouden en ook plannen heeft ter herbestemming.

In een persbericht van de lokale overheid staat ‘dat de gemeente Almelo en de heer Lenferink van Europrojekten Nederland Holding BV in goed overleg hebben besloten om uit elkaar te gaan’. Vervolgens: ’Beide partijen waarderen het gegeven dat zij op deze manier afscheid van elkaar kunnen nemen met betrekking tot het oude stadhuis.

Vooral de raadsfractie van de VVD in de gemeente Almelo uitte van meet af aan grote twijfels over het zaken doen met Lenferink vanwege zijn naam zonder faam, 's mans reputatie in de markt, zijn manier van handelen, de wurgcontracten en de verhalen over en de onderzoeken naar de betrokkenheid van de ondernemer Lenferink bij drugshandel/witwaspraktijken. Overleg met politie en justitie binnen de zogenoemde Driehoek leidde tot de aanbeveling aan het Almelose gemeentebestuur géén zaken te doen met de ondernemer in kwestie

Het gemeentebestuur van Almelo zal zich blijkens het communiqué gaan beraden over de toekomst van het oude stadhuis van architect Oud. Het college van burgemeester en wethouders zegt daartoe in gesprek te gaan met de gemeenteraad, die zich in meerderheid uitsprak voor het behoud van de laatste schepping van de faamrijke architect.

Deel dit nieuws!