De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gulle giften jubilerend Rijssens Mannenkoor om te verbinden

Gulle giften jubilerend Rijssens Mannenkoor om te verbinden

Rijssen - Bij gelegenheid van het negentigjarig bestaan van het Rijssens Mannenkoor werd dit weekend bekendgemaakt dat het Rijssens Museum en de Waander Companje Stichting elk zesduizend euro krijgen van het jubilerende koor, dat het Parkgebouw vanwege de verbeterde akoestiek na jaren van absentie weer als thuishaven heeft.

Volgens voorzitter Klein Legtenberg is het Rijssens Mannenkoor zeer verbonden met het Parkgebouw, een verbintenis die werd bekrachtigd door de onthulling van een grootformaat foto van het koor uit 1931. Voor de ceremoniële handeling kwamen beschermvrouwe Schreijer van het koor en commissaris des konings Bijleveld opdagen. Het koor gaf zaterdagavond een gloedvol concert in het stedelijke cultuurhuis dat de Rijssenaren bindt.

De geldbedragen (opbrengst van onder meer een succesvolle cd-verkoop) zijn geschonken aan instituties die ook verbindende elementen zijn in Rijssen. Zo richt de naar wijlen wethouder en sociaaldemocratisch voorman Companje genoemde stichting zich op minderbedeelde groepen in de lokale samenleving, inzonderheid gezinnen met kinderen, teneinde hen de mogelijkheid te geven mee te doen aan (verbindende) activiteiten. Zo’n verbindende kracht wil het Rijssens Museum ook zijn, door lijnen naar het verleden en de toekomst te leggen en daardoor een beter cultureel en historisch besef van het heden te bevorderen.

Deel dit nieuws!