De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Reggewoon nieuwe corporatie voor Hellendoorn en Wierden

Hellendoorn/Wierden - De woningcorporaties Woningstichting Hellendoorn en de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) gaan na de fusie, die van rijkswege is goedgekeurd en per april formeel zal worden beklonken, onder de nieuwe naam Reggewoon verder. De nieuwe directeur-bestuurder Olde Olthof, afkomstig uit en nog woonachtig in Almelo, treedt 1 april aan. De prioriteit komt te liggen bij voldoende aanbod van sociale huurwoningen (voor de doelgroepen) en verduurzaming van het gehele woningbezit.

Reggewoon heeft een kleine vijfduizend huizen in eigendom, waarvan ruim tweederde in de gemeente Hellendoorn. De corporatie biedt ruim tienduizend mensen woonruimte. In de hoofdkernen Nijverdal en Wierden is nog een flink aantal bouwkundige projecten in uitvoering (Wierden) en in de planning (Nijverdal)

Olde Olthof vervulde de afgelopen jaren diverse directie- en bestuursfuncties bij zorgorganisaties, met een accent op de bedrijfsvoering en efficiency, laatstelijk was hij lid van de Raad van Bestuur van Jeugdformaat in Den Haag.

De woningcorporaties Woningstichting Hellendoorn en de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) gaan fuseren na langjarig te hebben samengewerkt. De twee directies en bwstuurders hebben maandag de handtekening gezet onder een intentieovereenkomst.

Eerder stemden de Stichting Huurdersbelang Wierden-Enter en Huurdersplatform Hellendoorn in met de fusie, met het oogmerk extra slagkracht te krijgen, de dienstverlening te borgen en te verbeteren, met behoud van  de lokale verankering.

 

Deel dit nieuws!