De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Politiek straatgevecht over rioolheffing Hof van Twente

Goor – De vier grootste fracties in de raad van de gemeente Hof van Twente reageren met een persbericht op uitlatingen van een andere fractie in de gemeenteraad der gemeente Hof van Twente. Het gaat om het voornemen van het gemeentebestuur in 2018 en 2019 een bedrag van 25 euro terug te geven aan de burger. Volgens de fractie van D66 laat dit zien dat de gemeente de lastenheffing niet op orde heeft, dat er te veel is geïnd en de rioolffing ten onrechte extra is verhoogd. De fractie sprak zich eerder al uit tegen de verhoging en noemt de truggave een sigaar uit eigen doos.

De lokale ‘regeringspartijen’ CDA en VVD trekken mét de oppositiefracties PvdA en GB van leer tegen een publicatie waarin D66 beweert dat de gemeente te veel en/of te vroeg rioolheffing binnen heeft geharkt. Dit stoort de vier partijen (alleen de SP doet niet mee aan de politiek gezien massieve aanval op D66 en steunde ook pogingen de verhoging af te toppen) dusdanig dat ze een gezamenlijk persbericht de wereld in hebben gestuurd.

Volgens de vier partijen is het D66 dat de burger een rad voor ogen draait door geld terug te geven en dat later weer te incasseren. En als er te veel geïnd is, moet de gemeente volgens fractievoorzitter Nijhof van het CDA gewoon de tarieven verlagen. De methode D66 zal naar het oordeel van fractiechef Rohaan van GB alleen maar zorgen voor een bureaucratische rompslomp en duurder uitpakken. 'Eigenlijk houd je de belastingbetaler voor de gek', stelt politiek leider Bruins van de VVD.

 

Deel dit nieuws!