De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twence in overheidsbezit (veertien gemeenten) aan winnende hand

Twence in overheidsbezit (veertien gemeenten) aan winnende hand

Hengelo - De roep om het behoud van Twence als overheidsbedrijf neemt toe, ofschoon nog altijd een aantal Twentse gemeenten opteert voor verkoop van de ‘politieke’ aandelen. Vooral de gemeente Almelo, Rijssen-Holten en Twenterand voelen al enige tijd veel voor het verkopen van het regionale aandelenpakket aan een commercieel bedrijf, waarbij gesproken wordt opbrengsten van vier- tot vijfhonderd miljoen. Vanavond vindt strategisch beraad plaats over het toekomstige/gewenste aandeelhouderschap.

De gemeenten Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Haaksbergen zijn uitgesproken voorstanders van het behoud van het eigenaarschap van Twence. Ze wijzen daarbij behalve op een aangenaam dividend (niet meer aan de regio overgemaakt, niet meer voor de 'Agenda van Twente', maar aan de veertien gemeenten) ook op het maatschappelijke belang van vuilverbranding en energieopwekking. In die zin wordt Twence als sociaal en duurzaam hightechbedrijf geafficheerd dat in dier voege de publieke zaak dient.

Daar komt bij dat de belangstelling om aan te sluiten, onder meer vanuit het Duitse grensgebied, toeneemt. Ook directie, commissarissen en toezichthouders zijn van mening het publieke belang gelijke tred houdt met het commerciële belang, dat het feitelijk communicerende vaten zijn in de gemeenschap.

Deel dit nieuws!