De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • LAS/PvdA kapittelen Ten Seldam over buslijn 25 Aalderinkshoek

LAS/PvdA kapittelen Ten Seldam over buslijn 25 Aalderinkshoek

Almelo - De raadsfracties van LAS en PvdA willen het college van burgemeester en wethouders, inzonderheid wethouder Ten Seldam, de bevoegdheid ontnemen bij ingrijpende wijzigingen in het openbaar busvervoer ter stede, advies te geven bij de provincie Overijsssel die aanbesteder is. Daarnaast willen ze dat het openbaarvervoerbedrijf Syntus buslijn 25, van en naar de Aalderinkshoek op de afgesproken en vastgelegde wijze exploiteert.

Beide fracties stellen vast dat het college de intentie van een eerdere motie naast zich neer heeft gelegd. Syntus zet kleine bussen in en het komt gregeld voor dat mensen niet meer kunnen instappen, in veel gevallen ouderen en mindervaliden, die woonachtig zijn in de Aalderinkshoek, op familiebezoek willen, naar het stadscentrum of het ziekenhuis. Ook zouden er tal van verslechteringen zijn qua dienstregeling en betaalmogelijkheden.

LAS en PvdA stellen voor dat het college de in december unaniem door de Almelose gemeenteraad aangenomen motie alsnog onder de aandacht van het provinciebestuur brengt en er niet langer zelf mee rommelt. De essentie is dat Syntus het oorspronkelijke contract betreffende het openbaar vervoer in Almelo in redelijkheid dient uit te dienen.

Deel dit nieuws!