De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwe kansen burgemeesterschap op de boorden van de Dinkel

Nieuwe kansen burgemeesterschap op de boorden van de Dinkel

Denekamp - Vanwege de gewijzigde politieke omstandigheden na een bestuurlijke crisis in de gemeente Dinkelland moet er een nieuwe procedure komen teneinde te voorzien in de vacature van een burgemeester. Dat heeft de Overijsselse commissaris van de koning Bijleveld geadviseerd aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Ondertusssen blijft interim-burgemeester Bakker de gang der dingen in de gemeente Dinkelland waarnemen. Deze voormalege gedeputeerde trad vorig voorjaar aan na het vertrek van de burgemeester Cazemier die naar de gemeente Krimpenerwaard vertrok.

Afgelopen zomer is er een opvolgingsprocedure gestart en er reageerden 35 belangstellenden die nu, indien ze nog immer animo hebben burgemeester van Dinkelland te worden, opnieuw moeten solliciteren. Ook andren kunnem en gooi doen naar het burgemeesterschap aan de Dinkel

Er komt wel eerst een aangepaste profielschets, mede doordat er een nieuwe coalitie en een nieuw college zijn gevormd na de bestuurlijke stuiptrekkingen in de politiek roerige gemeente in Noordoost Twente. Het is, zo heeft Bijlveld laten weten, wél de bedoeling dat de nieuwe burgemeester ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wordt geïnaugureerd.

Deel dit nieuws!