De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Van Kooten verhuisd; locatie in centrum Almelo te koop

Almelo – Na bijna honderd jaar is het op de huidige locatie aan de Bornsestraat te Almelo, einde oefening voor het installatiebedrijf Van Kooten. De firma heeft een nieuwe behuizing aan de Ambachtstraat in gebruik genomen, op een prominente plek aan de uitvalsweg naar de A35, de Henriëtte Roland Holstlaan. Van Kooten heeft ook bedrijven in Nijverdal en Raalte en bij elkaar zijn er tachtig medewerkers.

Het installatiebedrijf werd gestaag groot gemaakt door de stichter en naamgever die in 1920 met een loodgietersbedrijf (zink- en koperslagerij) begon, maar de zaak nam pas echt een vlucht toen wijlen Gerrit Schoemaker in 1969 eigenaar werd en wiens zoon nu sedert zes jaar de directie voert.

Al jaren speelde de gedachte om te verhuizen van Centrum-Zuid naar een bedrijventerrein, vooral vanwege de aan- en afvoer, wat aan de drukke Bornsestraat in het centrum van Almelo steeds meer problemen veroorzaakte. Het onroerend goed, de bedrijfspanden in het stadscentrum, staat te koop/huur. Enige tijd geleden was er sprake van interesse van de buurman, de Plus-supermarkt van Van Limbeek om deze winkel aan de Bornsestraat attractiever te maen, met meer parkeerruimte. Er woedt in Almelo al enige een flinke strijd in de supermarktensfeer.

Onduidelijk is de status van het plan Van Limbeek die niet bereikbaar was voor commentaar bij de Aldi een nieuwe Jumbo is gesitueerd en het plan voor een nieuwe vestiging van Albert Heijn op de hoek van de Bornsestraat en de Violierstraat is gesneefd.

Deel dit nieuws!