De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan aankoop drie panden Wierden voor huisvesting 27 statushouders

Plan aankoop drie panden Wierden voor huisvesting 27 statushouders

Wierden - De gemeenteraad van Wierden krijgt op korte termijn een voorstel ter besluitvorming voorgelegd om drie panden aan te kopen voor de huisvesting van 27 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Het gaat om onroerend goed waar zorgorganisaties mee omhoog zitten: van Zorgaccent aan de Rijssensestraat te Wierden en de Beltmanstraat te Enter en van Carintreggeland aan de Eikenlaan in Wierden. Na een metamorfose van de genoemde gebouwen is er in drie genoemde panden plek voor respectievelijk tien, zes en elf vergunninghouders.

Het college van burgemeester en wethouders denkt ten behoeve van de aankoop der panden 1,2 miljoen te moeten uittrekken. Daar komen de kosten van de verbouwing tot wooneenheden nog bij, maar op dat punt zouden er externe fondsen, van de rijksoverheid, kunnen worden aangesproken.

Het gemeentebestuur wil volgende maand de omwonenden, die formeel vandaag zijn ingelicht, informeren over en betrekken bij de het plan teneinde instemming en draagvlak te creëren. Het college van burgemeester en wethouders denkt met name aan de huisvesting van alleengaande minderjarige asielzoekers. In de gesprekken met omwonenden, instanties (zoals Vluchtelingenwerk en jeugdzorgorganisaties, kerken en verenigingen) en in de toekomst potentiële bewoners komt ook integratie aan de orde. Het streven is de huisvesting voor de zomer te realiseren.

Deel dit nieuws!