De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Slagers wethouder: college Wierden nu driekwart rooms-katholiek

Slagers wethouder: college Wierden nu driekwart rooms-katholiek

Wierden - Met zeventien stemmen voor en twee stemmen blanco is het raadslid Slagers-Bekhuis uit Enter hedenavond als wethouder namens PPW toegetreden tot het dagelijks bestuur der gemeente Wierden. Interessant zou zijn wie er behalve - naar mag worden vermoed zij zelf niet vóór haar stemden, door blanco te stemmen.

Slagers leek er niet gebukt onder te gaan. Integendeel, ze wond er geen doekjes om de verkiezing bijzonder te vinden en eervol bovendien.

De nieuwe wethouder, die haar wegens ziekte teruggetreden partijgenoot De Putter opvolgt, ziet de nieuwe functie als een eer na vier jaar bestuurslid te zijn geweest en ruim zes jaar raadslid. Haar moeder, de negentig al gepasseerd, denkt dat ze nu ook nog wel’es burgemeester kan worden, maar dat lijkt Slagers naar eigen zeggen net iets te veel van het goede, maar ja, dat dacht ze ook heel lang over het wethouderschap.

De zittende burgemeester Robben, nog maar net aan een tweede periode van zes jaar bezig, bleek zich goed te hebben ingelezen en de noviteiten te kennen: Enter heeft weer een wethouder (al zou dat zijns bedunkens geen rol mogen spelen) en het college bestaat voor de helft uit vrouwen en voor driekwart uit geboren rooms-katholieken.

Deel dit nieuws!