De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig directeur van kinderopvang Enschede wethouder Almelo

Voormalig directeur van kinderopvang Enschede wethouder Almelo


Almelo/Enschede  - De voormalige directeur/bestuurder Van Wijk van de Stichting Kinderopvang Enschede (SKE) treedt aan als de nieuwe wethouder van Almelo, als opvolger van wethouder Timmer, die zoals bekend om persoonlijke redenen tussentijds aftreedt.

Timmer was gedurende zes jaar wethouder namens de PvdA in Almelo. Van Wijk is partijloos, maar volgens een selectiecommissie uit de Alnelose gemeenteraad op de stad toegesneden. Over haar woonplaats zal geen discussie ontstaan, want Van Wijk woont al jaren in de wijk Markgraven, nabij het kanaal Almelo-Nordhorn. Ze nam begin dit jaar afscheid bij de door haar groot gemaakte SKE. De procedure om de vacature te voorzien is bijzonder te noemen, omdat de gemeente Almelo na een paar hinderlijke affaires bij de kandidatuur voor een nieuwe wethouder besloot gezamenlijk, raadsbreed, de vacature open te stellen teninde een keuze te maken.

Er reageerden/solliciteerden elf personen, van wie de 60-jarige Van Wijk nu dus de uitverkorene blijkt te zijn. Ze zou gezien haar achtergrond en ervaring prima in het profiel passen, als beoogd wethouder van onder meer zorg, kunst, cultuur en personeelsbeleid. De voordracht/benoeming vindt komende dinsdag reeds plaats in een raadsvergadering.

Van Wijk maakte de SKE groot en verrichtte na haar vertrek begin dit jaar een aantal klussen op interim-basis. Daarnaast is ze betrokken bij de het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds in Enschede én bij de Stichting Leergeld in deze stad. Leergeld is dezer dagen veel in het nieuws vanwege de oprichting van steeds meer plaatselijke stichtingen.

Deel dit nieuws!