Hanninkshof wint de Gouden Duyt van Proef Eet in Enschede
Enschede - Bij de 31-ste editie van het driedaagse culinair festijn Proef Eet op de Oude Markt te Enschede heeft De Hanninkshof de zogenoemde Gouden Duyt gewonnen. Het restaurant van chef-kok Kersbergen en gastvrouw-sommelier Hof volgt Gaston Pure Food op dat vorig jaar de Gouden Duyt opstreek.
Het in Usselo gevestigde Hanninkshof scoorde bij de jury vooral punten met zijn gepocheerde ossenhaas. Van de vakjury, onder voorzitterschap van Angelique Schneinck en met onder meer culinair journalist Patricia Penrhyn Lowe en de stemmige buschauffeur Shandrick Elodia in de gelederen, kreeg Hanninkshof de hoofdprijs.
Er namen dit jaar 37 restaurants deel die tijdens Proef Eet die kleine hapjes voor nog kleinere bedragen aanboden. Tot beste cateraar werd overigens Boenders Catering verkozen. De prijs voor beste styling ging naar oude bekende SamSam en die voor de de beste nieuwkomer naar horecabedrijf De Beiaard.
Proef Eet op de Oude Markt in Enschede duurt tot en met vandaag.