De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overname cateraar Tweetal in Almelo; omzet moet naar vijf miljoen

Overname cateraar Tweetal in Almelo; omzet moet naar vijf miljoen

Almelo – Het cateringbedrijf Tweetal te Almelo is verkocht aan het schoonmaakbedrijf Effektief. Formeel neemt de Effektief Groep het Twentse concern per 1 oktober over. Tweetal (omzet circa 2,5 miljoen euro) bestaat precies veertig jaar en de huidige directeur-eigenaar Koopman was destijds één der grondvesters. Hij vindt het mooi geweest, zocht al enige tijd naar een koper en heeft nu naar eigen zeggen de geschikte firma gevonden.  ‘Van belang is naast de passende prijs de baangarantie voor de circa vijftig personeeelsleden.’

Tweetal is volgens Koopman, die zelf nog minimaal twee jaar blijft, een autoriteit in Twente (en daarbuiten) op het gebied van - wat tegenwoordig heet - de events- en de business-catering. Naar de mening van directeur Minkhorst van de Effektief Groep past Tweetal naadloos in het aanbod dat hij nastreeft. ‘We positioneren ons als serieuze speler in de bedrijfstak van facilitaire dienstverlening.’

Effektief gaat met de overname door de grens van dertig miljoen euro omzet en wil aldus verdere inhoud aan de expansiestrategie geven. ‘We positioneren ons als serieuze speler in de bedrijfstak van facilitaire dienstverlening.’ Effektief omvat reeds een online uitzendbureau waarmee Effektief bezig is binnen de schoonmaak-, horeca- en cateringbranche. De inlijving van Tweetal is een versterking van benevens een investering in kwaliteit/hospitality.

‘Wij zien een toenemende behoefte aan gezonde voedingsconcepten voor bedrijven, scholen en events. Door de expertise van Tweetal te combineren met de slagvaardigheid en het netwerk van de Effektief Groep zien we meer dan voldoende mogelijkheden om Tweetal de komende vijf jaar in omzet te laten verdubbelen.’ Dat betekent derhalve op naar de vijf miljoen.

Tweetal Catering blijft als zelfstandig label actief onder de paraplu van de Effektief Groep. Ook de kantoor- en de productielocatie aan de Windmolen in Almelo blijven intact en gaat zelfs dienen als regiovestiging voor de totale dienstverlening van Effektief.

Deel dit nieuws!