De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ter Steege bouwt 165 woningen aan Regge in historisch Nijverdal

Ter Steege bouwt 165 woningen aan Regge in historisch Nijverdal

NIJVERDAL – Er zal volgens de huidige bouwplannen een woonwijk van circa 165 woningen verrijzen op de boorden van de Regge in Nijverdal, waar Naatje dagelijks een oogje in het zeil houdt. De beoogde wijk  zal volgens de plannen twintig procent in de sociale huursector omvatten en veertig procent in wat het Rijssense bouwbedrijf Ter Steege de betaalbare categorie noemt.

De gemeente Hellendoorn heeft bij monde van wethouder Nijenbanning laten weten content te zijn met de opzet van het stedenbouwkundig concept, mede doordat Ter Steege rekening wil houden met klimaat en natuur in het gebied en met het voornemen om het  historische gebouw  De Smidse te koesteren vanwege  onder meer rijksmonumentale status van dit gebouw.

Het gebouw De Smidse, op de hoek met het Hoge Dijkje, geldt sinds het eerste decennium van  de twintigste eeuw als het historische hart van het complex, waar de finefleur van het dorp sedert de opening van het sjieke kantoor vergaderde en om de strategie uit te zetten. Daar ook  kwamen de ' hoge heren  van het dorp'  bijeen om de lijnen uit te zetten, maar ook te verpozen met toneel en muziek, onder meer van de roemruchte KSW. Er grijpen nog altijd concerten, maar ook debatten en tentoonstellingen.

 

Deel dit nieuws!