De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede krijgt panden voor maatschappelijk activiteiten in de stad

Enschede krijgt panden voor maatschappelijk activiteiten in de stad

ENSCHEDE – De gemeente Enschede  heeft overeenstemming bereikt met de eigenaar over het huren van het pand van de voormalige Ford-garage aan de Haaksbergerstraat. Het gebouw leent zich volgens het college van burgemeester en wethouders voor de gezamenlijke huisvesting van de Voedselbank, de Kledingbank en het Meubeldepot. Laatstgenoemde twee zijn op dit moment gehuisvest op het Diekman. Vanwege de ontwikkeling van Sportcampus Diekman moeten zij vertrekken. Ook de huidige plek van de Voedselbank aan de Hengelosestraat zal op termijn worden herontwikkeld.

Het  college wil moment is aangrijpen om te onderzoeken of het haalbaar is in het kader van de inkomensondersteuning maatschappelijke partners van de gemeente voor een langere periode samen onder te brengen in één pand. Daarmee wordt bijgedragen aan de gemeentelijke doelstellingen om de toegang tot ondersteuning te verbeteren, de samenwerking tussen gemeente en maatschappelijke partners en tussen maatschappelijke partners onderling verder te verbeteren. Bovendien biedt de gezamenlijke huisvesting kansen om meer vanuit de één-loket gedachte te gaan werken.

Om de huisvesting mogelijk te maken, moet het pand inpandig worden verbouwd. De verbouwing is intussen gestart. Als alles meezit kan de opening voor de zomer plaatsvinden, meldt het college.

Deel dit nieuws!