De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo sluit met Studio 15 aan bij poppodia in Hengelo/Enschede

Almelo sluit met Studio 15 aan bij poppodia in Hengelo/Enschede

ALMELO/HENGELO/ENSCHEDE  - Met ingang van komend najaar gaat Metropool Poppodia ook in Almelo  programmeren, in lijn met de huidige programmering in Hengelo en Enschede. Afgelopen week heeft de gemeente Almelo akkoord gegeven op de aanvraag voor een update van de podiumzaal bij Studio15, onderdeel van Kaliber Kunstenschool, om er een volwaardig poppodium van te maken.

De bedoeling is ruimte te bieden voor talentontwikkeling. Het roept herinneringen aan wat ooit in de Poort van Kleef gebeurde, toentertijd een regionaal begrip. Studio 15  moet daarmee  een creatieve vijver zijn voor het  ontdekken en het ontwikkelen van talenten middels creatieve coaching, workshops, masterclasses en podiumervaring tijdens evenementen. Het pand beschikt over een podiumzaal, zeven studio’s en oefenruimtes voor muziek, dans, digital arts, theater en meer.

Volgens  directeur-bestuurder De Jong van Metropool is de opzet dat er culturele kruisbestuiving plaatsvindt, zoals ook in Enschede en Hengelo. Het zou bovendien aansluiten op de intentie het aanbod in Twente te verbreden, tot een cultureel totaalaanbod.

Deel dit nieuws!