De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tweehoofdige directie bij de Nederlandse Reisopera in Enschede

Tweehoofdige directie bij de Nederlandse Reisopera in Enschede

ENSCHEDE - De raad van toezicht van de Nederlandse Reisopera krijgt een tweehoofdige directie, bestaande uit de Britse regisseur Sam Brown en de huidige interim-directeur Rudy van Wijk. Zij zullen de taken van respectievelijk artistiek directeur en algemeen directeur op zich nemen, waarmee een nieuw begin kan worden gemaakt. Beiden combineren een grote passie voor opera met bewezen kennis van het vak.

Volgens directeur Van Laarhoven ziet de toekomst  van de Reisopera er goed uit met artistieke en zakelijke perspectieven. van Laarhoven: 'Wij zijn enorm blij dat Rudy van Wijk en Sam Brown samen de directie van de Nederlandse Reisopera gaan vormen. Beiden combineren een grote passie voor opera met diepe kennis van het opera-vak. Rudy zal in zijn positie als algemeen directeur kunnen bouwen op zijn uitgebreide ervaring die hij de afgelopen dertig jaar heeft opgebouwd bij andere opera- en toneelgezelschappen.

Toelichtend: 'Sam is een gelauwerde, internationaal vooraanstaande operaregisseur die bij uitstek geschikt is om in de rol van artistiek directeur de artistieke kwaliteit en positionering van de Nederlandse Reisopera te verstevigen en verder uit te bouwen. Sam weet universele thema’s uit opera’s te koppelen aan uitdagingen en vraagstukken van deze tijd. Daarnaast weet hij de lokale gemeenschappen op allerlei wijzen te betrekken bij zijn producties.'

Deel dit nieuws!