De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden stemt in met bouw van tien 'hofjeswoningen' in Zuidbroek

Wierden stemt in met bouw van tien 'hofjeswoningen' in Zuidbroek

WIERDEN – De gemeente Wierden is bereid medewerking te geven aan een initiatief van inwoners om in de wijk Zuidbroek in collectief verband tien zogenoemde hofjeswoningen te bouwen. Het college van burgemeester en wethouders heeft er zijn zegen al aan gegeven. Het betreft de bouw van huizen waarvan de bewoners elkaar bijstaan

De leden van de vereniging Hôfke te Wierden ambieert een woonconcept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. De doelgroep-onafhankelijke woningen, met een slaap- en badkamer op de begane grond worden ‘zeer geschikt’ geacht voor een brede doelgroep. De vereniging ziet een woonhof als een kleinschalig project van levensloopbestendige woningen en/of appartementen waarbij privacy en noaberschap hand in hand gaan. Volgens woordvoerder Buijse van vereniging Hôfke te Wierden is het elkaar helpen een belangrijk uitgangspunt. ‘ Je kent elkaar en helpt elkaar voort, met noaberschap en privacy hoog in het vaandel. Hoe mooi kan het zijn”. 

Privacy is geborgd met een eigen tuintje, terwijl de gemeenschappelijke binnenplaats juist mogelijkheid biedt voor ontmoetingen en gezamenlijke activiteiten. Bewoners organiseren samen het onderhoud van deze gemeenschappelijke tuin. Door samen activiteiten te organiseren zou het wonen actiever, leuker, beter en ook goedkoper worden.

Deel dit nieuws!