De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw prestigieuze Libris Literatuur Prijs voor Rob van Essen

Opnieuw prestigieuze Libris Literatuur Prijs voor Rob van Essen

RIJSSEN – Voor de tweede keer heeft de in Rijssen geboren en getogen schrijver Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs gewonnen. Vier jaar geleden debuteerde hij met de prestigieuze roman 'De goede zoon', waarmee hij voor het eerst de Libris Literatuur Prijs won; een sterauteur uit het niets. Dat op  zich al opvallend mag worden genoemd. Minstens zo opvallend is het daarom dat  hij voor zijn tweede boek opnieuw de prijs kreeg toegekend.

In het oeuvre van de in 1963 geboren schrijver spelen doem en duister een prominente rol, wat -  mede-  te maken heeft met het Rijssen van zijn jeugd, het milieu, de prominente rol van de kerk en het belang van de preek, dat trouwens onder veel meer een indrukwekkend tijdbeeld.

In zijn deze week gepresenteerde boek speelt Van Essen een spel met feit en fictie, waarin een overleden moeder ten tonele verschijnt alsof het de normaalste zaak van de wereld is, en waarom niet, want wat een schrijver vertelt bestaat nou eenmaal – dat is ook de kracht van literatuur. En het bewijst dat het ‘palet’ en ‘pen’ krachten van de verbeelding zijn. Een boek is waarheid en niets anders dan dat, als de auteur het je kan doen geloven.

Deel dit nieuws!