De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Roelofs & Haase bouwt 48 tijdelijke appartementen in Hengelo

Roelofs & Haase bouwt 48 tijdelijke appartementen in Hengelo

HENGELO/RIJSSEN – De woningcorporatie Welbions in Hengelo laat aan de Tuindorpstraat 48 tijdelijke appartementen verrijzen. De woningen worden gebouwd door het Rijssense aannemersbedrijf Roelofs & Haase, dat eigenaar is  van de gronden en aanpalende gebouwen, waaronder industrieel erfgoed.

De stedelijke woningcorporatie Welbions  mag op een aantal plekken experimenteren met tijdelijke bouwvormen in en bij het markante Tuindorp, waar veel erfgoed staat, wat hoeders van dat erfgoed aan het hart gaat, par excellence stedenbouwkundig beschermheer De Gruil.

De woningstichting wil de gronden benutten voor tijdelijke bouwprojecten, zoals de genoemde appartementen in (de omgeving van) Tuindorp. Het idee is daarmee te experimenteren in en bij het voormalige fabriekscomplex van Hazemeijer in Hengelo. Volgens directeur Haase van het Rijssense bouwconcern heeft het bedrijf met andere projecten bewezen het aan te kunnen ‘nieuwe grote erfgoed te redden, onder meer bij Hazemeijer in Hengelo. onder meer in samenspraak 'met gedegen vakmanschap en een passie voor monumentale panden'.

 

Deel dit nieuws!