De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Overijssel legt vinger bij de noodzaak van voldoende drinkwater

Overijssel legt vinger bij de noodzaak van voldoende drinkwater

ENSCHEDE/ZWOLLE –  Het provinciebestuur van Overijssel heeft de formateurs Van Zwol en Dijkgraaf laten weten welke prioriteiten moeten noodzakelijk zijn. Het college van gedeputeerde staten wenst met name aandacht voor voldoende drinkwater. ‘De huidige drinkwatervoorziening in Overijssel is niet voldoende om in de toekomst iedereen van water te kunnen voorzien’

Om dat veilig te stellen wil het provinciebestuur 3,3 miljoen euro extra aan rijksmiddelen ontvangen om er aan toe te voegen dat ook dit niet voldoende zal zijn. Want: ‘Zorg voor investeringsruimte bij drinkwaterbedrijven en pas de Drinkwaterwet en het Bouwbesluit aan om hergebruik van water mogelijk te maken’, meldt het Overijsselse college.’ Behalve op de verzekering  van voldoende drinkwater stelt het college aan op aandacht voor wonen, bereikbaarheid en landbouw, cultuur en erfgoed.

De huidige drinkwatervoorziening in Overijssel zou niet voldoende zijn om in de toekomst iedereen van water te kunnen voorzien. ‘Zorg voor investeringsruimte bij drinkwaterbedrijven en pas de Drinkwaterwet en het Bouwbesluit aan om hergebruik van water mogelijk te maken.

Deel dit nieuws!