De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Cultuurprijs van Overijssel internationaal kunstenaar Arno Kramer

Cultuurprijs van Overijssel internationaal kunstenaar Arno Kramer

DIEPENHEIM - De beeldend kunstenaar, curator en schrijver  Arno Kramer ontvangt de Cultuurprijs van Overijssel. Hij geldt als nationaal en internationaal erkend tekenaar par excellence.  Zijn werk is te zien in kunstcollecties in binnen- en buitenland. Zijn werken op papier, van bescheiden tot zeer grote formaten, heeft hij in tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland getoond.

Behalve tekeningen op papier maakt hij ook grote werken direct op de muur. Kenmerkend in zijn ontwikkeling is de bewuste combinatie van figuratieve en meer abstracte elementen. Het is voor Kramer van belang dat er naast een zekere mystiek en raadselachtigheid in een tekening ook een zekere weerstand zit. Zo kan een realistisch getekend beeld worden ‘verstoord’ door er rasters of vlekken overheen te leggen. Elke tekening moet op zijn minst voor hemzelf een verrassing bevatten.

Hij vindt, stelt de jury, voor alles wat onzegbaar is een bepaalde vorm van tekenkunst uit. Kramer is ook de initiator van het Drawing Centre Diepenheim.  Hij woont en werkt in Broekland.

Deel dit nieuws!