De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Laatste deel van de Fietssnelweg tussen Enschede en Hengelo

Laatste deel van de Fietssnelweg tussen Enschede en Hengelo

ENSCHEDE/HENGELO -  Vandaag vond op de opening plaats van het laatste deel van de  fietssnelweg F35 tussen station Enschede en station Hengelo. Twee fietsbruggen - over de Tubantiasingel en Lambertus Buddestraat - en een verhoogd fietspad langs het spoor vormen de laatste schakels van dit F35-traject. Tijdens de opening werd als symbool van vernieuwing en duurzaamheid een ' E35-boom  geplant

Tot vlak voor de opening werd er nog hard gewerkt aan de afwerking van de F35. Het aanbrengen van asfalt zou al eerder plaatsvinden, maar moest vanwege  het slechte weer worden verplaatst. Alleen al het laatste stukje, tussen Twekkelerveld en de Brandweerstraat, is ongeveer 1,4 kilometer lang en bevat 35.000 kubieke meter zand, 820 meter leuningwerk, 44 nieuwe bomen, 2.744 struiken en klimplanten en ongeveer achtduizend ingezaaide bloemzaadjes. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel en het Ministerie van Infra en Waterstaat.

F35-gebruikers fietsen via de twee nieuwe fietsbruggen zonder hinder van verkeerslichten en auto’s vanaf station Enschede richting de Universiteit Twente, Kennispark, station Hengelo en andersom. De opening was de eerste van drie feestelijke openingen van de F35 die dit jaar plaatsvinden. In mei staat het deel Azelosestraat/Oonksweg in Borne gepland, gevolgd door de Bankastraat in Hengelo. Daarnaast wordt dit jaar de F35 richting Lonneker aangelegd en is de provincie bezig met de voorbereiding van de verdere aanleg richting Oldenzaal.

 

Deel dit nieuws!