De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand hecht aan onafhankelijke journalistiek, zegt de raad

Twenterand hecht aan onafhankelijke journalistiek, zegt de raad

VRIEZENVEEN- De gemeenteraad van Twenterand wil met omliggende gemeenten een onafhafhankelijjke omroep voor de nieuwsvoorziening  vormen. Dat zou in samenwerking moeten gebeuren met de omliggende gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Twenterand hecht zo bleek in een debat aan het Manitobaplein, aan 'lokale onafhankelijke journalistiek' om te voorkomen dat de regionale krant en de/of deregionale omroep bepalend voor wat er wordt uitgezonden. Daar zou een onafhankelijk bestuur voor moeten waken.

Volgens fractiechef Elzinga van de grootste partij in Twenterand (GBT) moet de beoogde fusieomroep alle facetten van de samenleving, politiek en maatschappelijk, onder de aandacht brengen en ook recht moeten doen aan de muzieksmaak van de luisteraars, waarbij hij er nadrukkelijk op wees dat er ook ruimte moet zijn voor wat in de kernen populair is, zoals Deltapiraat in kernen als Westerhaar  en Vroomshoop.

De gemeenteraad van Twenterand vindt dat er professionalisering moet plaatsvinden van medewerkers en dat moet burgemeester Broekhuizen van Twenterand in overleg met zijn collegae Offinga van Hardenberg en Van Lente van Dalfsen voor zijn rekening nemen.

 

Deel dit nieuws!