De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Richard Korteland nieuwe burgemeester van de gemeente Almelo

Richard Korteland nieuwe burgemeester van de gemeente Almelo

ALMELO  - De gemeenteraad van Almelo krijgt Richard Korteland als nieuwe burgemeester van de stad tussen de Aa en de Lolee. Hij bedankte in een even korte als  videotechnisch schokkerige beeldverbinding de vroede vaderen en moederen voor het in hem gestelde vertrouwen. Korteland volgt burgemeester Gerritsen op die vertrokken is naar Almere teneinde daar commissaris van de koning te worden.

De nieuwe ambtsketendrager van Almelo is 44 jaar en nu nog bugemeester van Meppel, waar hij acht jaar de de primes inter pares is geweest. Opvallend mag heten dat zich geen vrouwen meldden voor de ambtsketen der gemeente Almelo. De bedoeling is dat Korteland in juni zal worden geinstalleerd en tot die tijd neemt waarnemend burgemeester In 't Veld de honneurs nog waar aan de oevers van de Loolee.

Korteland was vooor hij burgemeester van Meppel werd raadslid en daarop  volgend wethouder van Papendrecht en wil zo snel mogeljk onderdeel zijn van de Almelose samenleving. Hij werd anderhalf jaar geleden nog voor een nieuwe termijn van zes jaar benoemd in die gemeente Meppel, maar dat loopt nu toch even iets anders, want de lokroep vanuit Almelo heeft Korteland uiteindelijk niet weten te weerstaan.

Deel dit nieuws!