De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente huisvest minderjarige vluchttelingen in Aparthotel

Hof van Twente huisvest minderjarige vluchttelingen in Aparthotel

DELDEN - De gemeente Hof van Twente is bereid tijdelijke opvang voor minderjarige vluchtelingen te bieden in het Aparthotel in Delden. Het gaat om leefruimte voor vijftig alleenreizende minderjarige jongeren voor de duur van vier maanden, tot 1 juli, met een mogelijkheid tot verlenging tot 1 maart 2025. Ze wonen nu de tijdelijke opvanglocatie Summercamp in Heino, maar die gaat sluiten.

De jongeren tussen vijftien en achttien jaar en zouden zonder familie naar Nederland zijn gevlucht, eerst naar Ter Apel (aanmeldcentrum) en hebben nu een andere behuizing nodigin afwachting van tijdelijke voorzieningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft akkoord gegeven, maar de gemeenteraad moet er ook nog iets van vinden.

De jongeren tussen vijftien en achttien jaar en zouden zonder familie naar Nederland zijn gevlucht, eerst naar Ter Apel (aanmeldcentrum) en moeten nu een andere behuizing hebben in afwachting van tijdelijke voorzieningen. Hof van Twente ving  in de voormalige basisschool de Toonladder en in sporthal De Reiger.Deze panden worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw.

Deel dit nieuws!