De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne, Zenderen en Tusveld blij met trace Vloedbelt-verbinding

Borne, Zenderen en Tusveld blij met trace Vloedbelt-verbinding

BORNE/ALMELO – Het heeft er alle schijn van dat de provincie Overijssel akkoord gaat met de aanleg van de veel besproken Vloedbeltverbinding. Dat blijkt uit het voorgestane inpassingsplan van het college  van gedeputeerde staten. Dit betekent een nieuwe provinciale weg vanaf het energiebedrijf Twence. Daarmee gaat een grote wens van Borne  in vervulling. De kosten worden gerraamd op bijna tachtig miljoen.

Het voorstel is een fikse tegenvaller voor buurgemeente Almelo,  want die bepleit bij monde van werthouder Mathuis al gruime tijd een upgrading van weg tussen Almelo en Borne, niet alleen dwars door Borne, maar ook door Zenderen , wat  voor deze gemeente forse investeringen zou vergen. Dat hoeft dus niet meer als er een nieuwe weg om Borne wordt aangelegd, het zopgenoemde Vloedbelt-trace.

Naar het oordeel van het dagelijks bestuur van de provincie Overijssel is dit uit oogpunt van veiligheid en leefbaarheid de beste optie uit zowel verkeerstechnisch- als ook  milieubelang, want met minder filedruk filedruk op de A1/A35 een robuust netwerk te creëren en de leefbaarheid in Zenderen en Borne sterk te verbeteren. Ook zou het kansen bieden voor de veilige fietsroutes, ook in ce buurtsdchap Tusveld,

Deel dit nieuws!