De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bij 't overlijden van ambtenaar/circusdirecteur Bram van der Weide

Bij 't overlijden van ambtenaar/circusdirecteur Bram van der Weide

Bram van der Weide leerde ik in jaren zeventig kennen toen hij als ambtenaar van sport en feest nadrukkelijk aantrad in de gemeente Wierden, onder absolute protectie van burgemeester Ane Lieuwen. Elke dag carnaval, elke dag zeskamp. Hij runde de sportcommissie in zijn eentje, zorgde voor grappen en grollen. Ook had hij iets met circusartiesten en modelvliegtuigen.

Ik kwam hem ongeregeld tegen, altijd praatjes, grappen en grollen. De laatste jaren zag ik hem minder, maar het toeval wil dat toen ik vorige nazomer voorbij zijn huis fietste zijn echtgenote Marion me vroeg ik zin had in een drankje. Dat werd een mooie middag. Bram was goed te pas en we dronken en klonken, en haalden herinneringen op aan het goede leven.

In het grote circus boven de wolken en de vliegtuigen is hij meer dan welkom, want ze houden daar boven wel van een verzetje. Ane Lieuwen zal er ook wel zijn, misschien komt Popov nog even buurten, dat wordt zeker lachen, gieren brullen, met iets te drinken erbij. En wellicht een dompteur met een tijger. Dan is het warempel net als ooit weer een Circusfestival.

Deel dit nieuws!